Τελικός Friday’s και όλοι ήταν υπέροχοι!
Έχουν περάσει λίγες μέρες από τη μέρα του τελικού και η γλύκα που μας άφησε καλά κρατεί. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, όπου όλοι απολαύσαμε με την ψυχή μας και γι’ αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα Friday’s και τα Greek foodblogs (Βίκυ Κουμάντου και Γιώργο Δέτση) για την πρωτοβουλία τους και την διοργάνωση του διαγωνισμού “Το δικό σου πιάτο στο μενού των Friday’s“.
Είμαι πολύ χαρούμενη που μια συνταγή μου (Πανακότα με καραμέλα βουτύρου και καραμελωμένα φιστίκια αμύγδαλα) πέρασε από τους 78 στους 17, μιας και έστειλα τη συμμετοχή μου την τελευταία στιγμή σε κατάσταση πανικού! Ένα ταξίδι εκτός προγράμματος, μου άφησε μιάμιση μέρα (!) περιθώριο να ετοιμαστώ για το διαγωνισμό. Πάνω κάτω είχα στο μυαλό μου τι ήθελα να φτιάξω, αλλά πότε πάνε όλα κατ’ ευχήν στο παρά πέντε;… ποτέ. Υλικά που δεν έβρισκα (αφού γύρισα όλα τα σούπερ μάρκετ και μανάβικα και πουθενά σπαράγγια), η μπαταρία της ηλεκτρονικής ζυγαριάς που θυμήθηκε να τελειώσει Κυριακή μεσημέρι και τα λοιπά. Ευτυχώς με ψυχραιμία και την συμβολή καλών φίλων σε καίρια σημεία (Ποπάκι μου!!) ετοίμασα 3 συνταγές (2 σαλάτες και 1 γλυκό) δοκιμάζοντας και γράφοντας ταυτόχρονα. Κάπως έτσι έστειλα τη συμμετοχή μου 11:55! (α, και μου γύρισε πίσω το email και το ξανάστειλα… ψύχραιμη; μπα..).
Η πρώτη επαφή με τους διοργανωτές έγινε δυο μέρες πριν τον τελικό στα Friday’s στην Κηφισιά, στο χαρούμενο, φιλόξενο και γνώριμο από τη “Γευσιγνωσία στα T.G.I. Friday’s” κλίμα τους, τον περασμένο Μάιο. Εκεί η Βίκυ με το Γιώργο και την Νικολέτα (Marketing Manager T.G.I. Friday’s), υποδέχονταν τον καθένα από τους 17 συμμετέχοντες food bloggers του τελικού, πριν το προσωπικό τους ραντεβού με τους chef των Friday’s για την επιμέλεια του πιάτου τους. Κάθε πιάτο ετοιμάστηκε και στήθηκε από τους chef σύμφωνα με τη συνταγή και τη φωτογραφία, που έφτασε στα χέρια τους από τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, chef και food blogger, αποφάσιζαν από κοινού αν το πιάτο ήταν έτοιμο (γεύση και εμφάνιση) για τον τελικό.
Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τον T.G.I.F. Area Chef, Τάσο Καλοφωλιά, για την προσοχή στη λεπτομέρεια που υπέδειξε για την άρτια απόδοση της συνταγής. Το έκανε δικό του και συζήτησε μαζί μας κάθε γευστική (στην περίπτωσή μου, κρέμα, καραμέλα, γαρνιτούρα) και εμφανισιακή λεπτομέρεια (τι ποτήρι θα χρησιμοποιηθεί, τι χαρτοπετσέτα, ένα μεγάλο κουτάλι ή δυο μικρά ;-)), ώστε να είναι και οι δυο πλευρές ευχαριστημένες με το τελικό αποτέλεσμα.
Η μέρα του τελικού ήταν μια μικρή γιορτή. Οι συναντήσεις με άλλους food bloggers είναι πάντα ευχάριστες, ειδικά όταν βλέπεις και νέα άτομα με τόσο διαφορετικά backgrounds. Είχα πάρει μαζί και την αδερφή μου, η οποία μου είπε χαρακτηριστικά: “Είναι τόσο περίεργο να βλέπεις τόσα άτομα σε μια αίθουσα και να μιλάνε όλοι για φαγητό!“. Ο διαγωνισμός εκτυλίχτηκε σε μια αίθουσα με τραπέζια για μας, την κριτική επιτροπή και τα πιάτα μας. Ένα ένα τα πιάτα έβγαιναν από την κουζίνα, ο δημιουργός έκανε μια μικρή παρουσίαση στην κριτική επιτροπή (κα Έρση Ανδριτσάκη, κα Νικολέτα Στυλιανίδου από τα T.G.I. Friday’s, κα Βάλια Παπαγεωργίου από την εταιρεία ValueCom και κα Άρτεμις Τζίτζη από το περιοδικό Αθηνόραμα) και τέλος τοποθετούνταν πάνω σε ειδικό χώρο με το αντίστοιχο καρτελάκι.
Έξω σε ρόλο παρουσιαστή (με τις συνεντεύξεις τους και με τα όλα τους), ήταν οι εξαιρετικές food bloggers Κωνσταντίνα Μαραγκουδάκη & Άρτεμις Τσίπη, ενώ σε ρόλο συντονιστή, η Βίκυ Κουμάντου.
Όλες οι συμμετοχές πραγματικά είχαν κάτι να δώσουν, γεγονός που δηλώνει ότι οι food bloggers δεν υστερούν σε δημιουργικότητα και μπορούν να ανταπεξέλθουν (με ενθουσιασμό) και σε πιο επαγγελματικά projects. Οι τρεις νικητές με τα πιάτα τους ήταν οι: Spicy red pepper relish burger από το blog TasteFULL, Blue cheese & Bacon Chicken burger από το blog Theonewithallthetastes και Creamy Corn Soup από το blog Madameginger.
Μπορείτε να δείτε σχετικές φωτογραφίες στο flickr, στο facebook των TGI Friday’s Greece και σχετικά βίντεο με τις συνεντεύξεις των food bloggers και όχι μόνο στο youtube.
Το βίντεο της gourmelia:
Μαριάννα μας, συντοπίτισσα, Ιεραπετρίτισα
Αυτή την καραμέλα πάνω στην κρέμα ακόμα την λαχταρώ! Είμαστε ελεύθεροι να ανεβάσουμε τις συνταγές μας, επομένως κάνε μας ένα γλυκό δώρο. Ηταν πολύ σημαντικό που ήρθαν bloggers από Θεσσαλονίκη και Κρήτη, για να παρευρεθούν στον τελικό. Συγχαρητήρια για την πρόκρισή σου στον τελικό!
Μην ξεχνάς τα άρθρα που περιμένουμε με τα παραδοσιακά κρητικά φαγητά.
Εννοείται θ’ ανέβει και η συνταγή! Είμαι ακόμα Αθήνα. Μόλις κατέβω αρχίζει η καταγραφή γιατί υπάρχει πλούσιο υλικό (είναι και η εποχή του καζανέματος τώρα!).
Ήταν πολύ ωραία εμπειρία Βικάκι! Πάντα τέτοια!!