μμμ… κάτι μου μυρίζει… noodles με λαχανικά και γαλοπούλα
Μ’ έχεις πρήξει!, του λέω…
Αμάν! Συνέχεια μου λες να μαγειρέψουμε και ποτέ δεν το κάνουμε!, μου λέει…
Τι να κάνω και γω… Ανοίγω το ψυγείο να δω τι υλικά έχει για να συνοδέψω τα αγαπημένα μου noodles. Κάτι καρότα, λίγο λάχανο, ένα κέρατο (πιπεριά), μια μισοτελειωμένη γαλοπούλα και φυσικά σκόρδο και κρεμμύδι με μια ιδέα τζίντζερ… μμμ, κάτι γίνεται…
Κάπως έτσι προέκυψε το παρακάτω (συμπαθητικό κατα τ’ άλλα) πιάτο.
Χρησιμοποιήθηκαν (με σειρά εμφάνισης):
1/2 πακέτο noodles αυγού
1 κουτ.σούπας ηλιέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
1/2 κούπα γαλοπούλα (πάριζα) κομμένη σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε κύβους
3 καρότα μέτρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κούπα λάχανο χοντροκομμένο
αλάτι
4 κουτ.σούπας soya sause
1/2 κουτ.γλυκού σησαμέλαιο
Εκτελούμε κατά τον παρακάτω τρόπο:
Βάζουμε τα noodles σε νερό που βράζει για 3 λεπτά (ή ανάλογα τις οδηγίες του πακέτου). Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε το σησαμέλαιο.
Για τα λαχανικά χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση wok.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο, μέχρι να κάψει αρκετά. Σωτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμύδι (stir-fry), για 1 λεπτό. Ανακινούμε συνεχώς το wok και παράλληλα ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα. την πιπεριά και το καρότο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το λάχανο, αλατίζουμε και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα noodles μέσα στο wok. Περιχύνουμε με τη soya sause, ανακατεύουμε και σερβίρουμε…!
Tips
Το σημαντικό σ’ αυτή τη συνταγή (και γενικά στο stir-fry) είναι η υψηλή θερμοκρασία και το συνεχές ανακάτεμα. Μ’ αυτό τον τρόπο διατηρούμε τα λαχανικά ζωντανά χωρίς να καταστρέφονται τα συστατικά τους.
3 thoughts on “μμμ… κάτι μου μυρίζει… noodles με λαχανικά και γαλοπούλα”