Club sandwich
Από τότε που ανακάλυψα πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτιάξει σπιτικό club sandwich, το χρησιμοποιώ σα λύση σε δύσκολες καταστάσεις…
Όταν δουλεύουμε μέχρι αργά το βράδυ και οι κινήσεις για μαγείρεμα πρέπει να είναι γρήγορες και εύκολες…
Όταν έρθει κάποιος φίλος στο σπίτι απροειδοποίητα και δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο…
Όταν έρθουν πολλοί φίλοι στο σπίτι για να δούμε dvd ή αγώνα (λέμε τώρα) ή κάποιο άλλο event ! …
Σαν finger food σε βραδιές με πολύ φαγοπότι…
Τα υλικά απλά… όλοι λίγο πολύ τα έχουμε στο ψυγείο μας. Φυσικά, το βασικό είναι να έχει κανείς φαντασία και όρεξη και να βάζει, βγάζει, πειραματίζεται με υλικά… Σάντουιτς είναι !
Τα υλικά (για 1 club sandwich):
3 φέτες ψωμί για τοστ
2 φέτες τυρί για τοστ (κίτρινο π.χ. gouda)
1 φέτα ντομάτα (μεγάλη ή δυο μικρές)
1 φέτα μπέικον
1 φέτα βραστή γαλοπούλα
1 φύλλο μαρουλιού
2 κουτ.σούπας μαγιονέζα
Αλάτι – πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τοστιέρα ή αντικολητικό τηγάνι.
Ζεσταίνουμε την τοστιέρα ή το τηγάνι, βάζουμε τις φέτες του ψωμιού μέχρι να γίνουν τραγανές στο εξωτερικό τους και τις βγάζουμε.
Βάζουμε και το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί λίγο και το αφήνουμε σε πιάτο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Στήνουμε το πιάτο μας ως εξής:
Μια φέτα ψωμιού, την αλείφουμε με μαγιονέζα (1 κουτ.σούπας), τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα, αλάτι, πιπέρι.
Δεύτερη φέτα ψωμιού, την αλείφουμε με μαγιονέζα (1 κουτ.σούπας), τυρί, μπέικον, μαρούλι.
Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού.
Στη συνέχεια τοποθετούμε 4 οδοντογλυφίδες περίπου στο μέσο κάθε πλευράς του ψωμιού. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια με το μαχαίρι του ψωμιού.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με κλασικές τηγανητές πατάτες ή πατάτες με φλούδα ή πατατάκια… !
Tips:
Αντί για βραστή γαλοπούλα μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένο βραστό κοτόπουλο ή χοιρινή ωμοπλάτη ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει.
Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε μαχαίρι με δόντια για το κόψιμο του σάντουιτς, γιατί με απλό μαχαίρι μπορεί να σπάσουν οι άκρες του ψωμιού. Δεν θα χαλάσει η γεύση του σάντουιτς, αλλά γιατί να χαλάσει η εμφάνισή του ;!