Αρακάς
Πανεύκολο και νόστιμο μαμαδίστικο φαγάκι. Ο αρακάς μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, μόνος του, με άλλα λαχανικά, κρέας ακόμα και ψάρι. Είναι ένα φαγητό πολύ εύκολο, γρήγορο, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και ταυτόχρονα υγιεινό και θρεπτικό!
Η παρακάτω συνταγή είναι η βασική συνταγή μαγειρέματος του αρακά, που μπορεί να εμπλουτιστεί με ότι λαχανικό (κολοκύθι, μελιτζάνα, αγκινάρα κτλ) ή μυρωδικό (άνηθο, μαϊντανό, μάραθο) μας αρέσει.
Υλικά
500 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3-4 πατάτες κομμένες πλακέ
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
½ ματσάκι άνηθο
αλάτι – πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 3-4′.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τον αρακά και την ντομάτα, ανακατεύουμε και αλατίζουμε.
- Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό (ή ζωμό) ώστε να καλυφθούν τα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον άνηθο. Αν το φαγητό μας έχει αρκετά υγρά, δυναμώνουμε τη φωτιά και ξεσκεπάζουμε. Αν έχει στεγνώσει προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό. Στο τέλος πρέπει να έχει μείνει με το λάδι του.
- Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Tips
Αν θέλουμε προσθέτουμε 2-3 καρότα στο σοτάρισμα των λαχανικών ή 1 πιπεριά φλωρίνης χοντροκομμένη λίγο πριν το τέλος.
Αν θέλουμε να κάνουμε αρακά λεμονάτο, αφαιρούμε τη ντομάτα και προσθέτουμε το χυμό 1 λεμονιού στο τέλος του μαγειρέματος.
Αν θέλουμε να κάνουμε αρακά κοκκινιστό, ενισχύουμε τη γεύση της ντομάτας. Προσθέτουμε 1-2 ντομάτες τριμμένες επιπλέον και 1 κ.γλ. πελτέ.
Hmm itt seems like your website ate my first comment (it was
extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say,
I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring
blog blogger but I’m still new to tthe whole thing.
Do you have any points for rookie blog writers?
I’d certainly appreciate it.