Σαλάτα ροδάκινο
Πάει καιρός από το τελευταίο post, πολύς καιρός… Ένα σωρό υποχρεώσεις (οργάνωση βάφτισης, ταξίδι στο εξωτερικό, προετοιμασία για τον διαγωνισμό των Friday’s και πολλά πολλά άλλα), έστρεψαν την προσοχή μου αλλού για μεγάλο διάστημα. Ήταν πολύ δημιουργική περίοδος και τώρα που τα πράγματα αρχίζουν αν ηρεμούν, λέω να ανασυγκροτήσω δυνάμεις και να αρχίσω σιγά σιγά να ανεβάζω υλικό, μιας και έχει μαζευτεί άπειρο…!
Αφού, λοιπόν, το καλοκαίρι δεν λέει να μας αφήσει με τίποτα, ας δούμε μια εύκολη και δροσερή σαλάτα. Δεν πρόκειται καν για συνταγή, αλλά περισσότερο με ότι υπάρχει στο σπίτι που θα μπορούσε να συνοδεύσει το βασικό συστατικό, τα καραμελωμένα ροδάκινα. Τους ταιριάζουν πολλά υλικά, όπως κατσικίσιο τυρί, προσούτο, μπέικον, ρόκα κ.α., αλλά εδώ θα δούμε μια πολύ απλή εκτέλεση. Με λίγη πρασινάδα, γιαούρτι και ντοματίνια.
Υλικά
1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. γιαούρτι
λίγα ντοματίνια
λόλα ή μαρούλι ή ότι θέλουμε
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλείφουμε τα ροδάκινα με λίγο λάδι (με το χέρι μας) και τα σοτάρουμε σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ, δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε. Ίσα ίσα να αλειφτούν οι φέτες και να μαλακώσουν μέχρι να αρχίσει να καραμελώνουν.
- Σε πιάτο βάζουμε τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε (πρασινάδες, ντοματίνια κτλ).
- Στην κορυφή βάζουμε το γιαούρτι και απλώνουμε τις φέτες ροδάκινου.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τα υλικά και οι ποσότητες είναι εντελώς ενδεικτικές. Απλά καραμελώστε το ροδάκινο και συνοδεύσετε το με ότι σας αρέσει. Θα κάνει από μόνο του τη διαφορά…