Βασιλόπιτα
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τη δική μας σπιτική βασιλόπιτα! Το ιδιαίτερο εδώ είναι το αμύγδαλο που της δίνει ξεχωριστό άρωμα και υφή. Παραδοσιακά η βασιλόπιτα στολίζεται με ρόδι, όμως μπορούμε να την διακοσμήσουμε με κάθε λογής στολίδια. Μην ξεχάσετε το φλουρί για καλή τύχη!
Υλικά
1½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ. γάλα φρέσκο
1 φλ. βούτυρο
1 φακελάκι bakin powder
½ φλ. αμύγδαλα, άσπρα χτυπημένα (σε σκόνη)
λίγο κονιάκ
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
3 φλ. αλεύρι
5 αυγά
Εκτέλεση
- Σε μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα και το κονιάκ και τα ρίχνουμε στο πρώτο μείγμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ανακατεύουμε το bakin powder με το αλεύρι και τα αμύγδαλα και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη ζύμη.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180° για 50′ περίπου.
- Τη βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσει τελείως, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
το βούτυρο το λιώνουμε ή το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου?
Σε θερμοκρασία δωματίου! καλή χρονιά 🙂