Τηγανητές πατάτες με τη φλούδα (potato wedges)
Μια αγαπημένη συνταγή, για πατάτες τηγανητές… λίγο διαφορετικές.
Υλικά:
3-4 μέτριες πατάτες
1 κουτ.σούπας πάπρικα
1 κουτ.γλυκού ρίγανη
1 κουτ.γλυκού πιπέρι
αλάτι
αρκετό ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες (μπορούμε να τις τρίψουμε με ένα σφουγγαράκι, χωρίς σαπουνάδα). Τις κόβουμε κυδωνάτες, σε μέγεθος μεγαλύτερο απ’τις συνηθισμένες τηγανητές και μικρότερο από τις πατάτες για ψητό. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα, τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τα μπαχαρικά.
Ζεσταίνουμε αρκετά το ελαιόλαδο, κατά προτίμηση σε μια μικρή κατσαρόλα και τις ρίχνουμε μέσα. Αφήνουμε να τηγανιστούν για περίπου 15 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις σερβίρουμε.
Tips:
Οι ποσότητες στα μπαχαρικά είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να βάλετε μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα… περί ορέξεως…
Το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα πρέπει να τις σκεπάζει πλήρως. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τηγάνι, απλά και στις δυο περιπτώσεις καλό είναι να τις τηγανίζουμε λίγες-λίγες για να μαγειρευτούν καλύτερα.
Μπορούμε να τις σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Πολλή καλή η συνταγή!!! Την έκανα σήμερα με ψητό καραμελωμένο κότσι μαζεύαμε θύματα απο την ευχαρίστηση!! Ευχαριστώ!!!
Ευχαριστώ!!! Είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές!! Και το συνόδευσες με κότσι? Θανατηφόρος συνδυασμός!!!