Ταραμοσαλάτα, η νόστιμη
Καθαρή Δευτέρα χωρίς ταραμοσαλάτα, δε γίνεται. Είτε ο ταραμάς είναι κόκκινος είτε είναι άσπρος, κάθε χρόνο η λαγάνα μας αναζητεί το λαχταριστό μεζέ για να κάνει τη βουτιά της.
Η παρασκευή της είναι πανεύκολη, γι’ αυτό αγοράστε καλής ποιότητας ταραμά και αρχίστε τις δοκιμές με το λάδι, το λεμόνι και το ψωμί !!
Υλικά
150 γρ. ταραμάς άσπρος
χυμός από 1 ή 2 λεμόνια
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
4-6 φέτες (περίπου) μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί (συνήθως σταρένιο ή χωριάτικο), χωρίς την κόρα
Εκτέλεση
- Στραγγίζουμε καλά το ψωμί και το χτυπάμε καλά με τον ταραμά (σε μπλέντερ ή σε multi).
- Προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε ξανά.
- Προσθέτουμε σταδιακά λίγο λίγο το λάδι (με ροή κορδονιού), δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
- Όσο πιο πολύ χτυπάμε τόσο πιο αφράτη θα γίνει.
Tips
- Καλό είναι να προσθέτουμε λίγα λίγα τα υλικά μας και να δοκιμάζουμε συνεχώς, μέχρι να φτάσουμε στο στάδιο που μας αρέσει η γεύση του ταραμά. Άλλοι τον θέλουν πιο ξινό, άλλοι πιο πηχτό κτλ.
- Αν η ταραμοσαλάτα είναι πολύ αραιή, προσθέτουμε κι άλλο στραγγισμένο ψωμί.
- Το ροζ χρώμα είναι προϊόν πρόσθετων τεχνητών χρωστικών ουσιών, οπότε ο άσπρος ταραμάς είναι ανώτερης ποιότητας.