Ταραμοσαλάτα, η νόστιμη

Ταραμοσαλάτα, η νόστιμη

Καθαρή Δευτέρα χωρίς ταραμοσαλάτα, δε γίνεται. Είτε ο ταραμάς είναι κόκκινος είτε είναι άσπρος, κάθε χρόνο η λαγάνα μας αναζητεί το λαχταριστό μεζέ για να κάνει τη βουτιά της.

Η παρασκευή της είναι πανεύκολη, γι’ αυτό αγοράστε καλής ποιότητας ταραμά και αρχίστε τις δοκιμές με το λάδι, το λεμόνι και το ψωμί !!

taramosalata2

Υλικά

150 γρ. ταραμάς άσπρος
χυμός από 1 ή 2 λεμόνια
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
4-6 φέτες (περίπου) μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί (συνήθως σταρένιο ή χωριάτικο), χωρίς την κόρα

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζουμε καλά το ψωμί και το χτυπάμε καλά με τον ταραμά (σε μπλέντερ ή σε multi).
  2. Προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε ξανά.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά λίγο λίγο το λάδι (με ροή κορδονιού), δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
  4. Όσο πιο πολύ χτυπάμε τόσο πιο αφράτη θα γίνει.

Tips

  • Καλό είναι να προσθέτουμε λίγα λίγα τα υλικά μας και να δοκιμάζουμε συνεχώς, μέχρι να φτάσουμε στο στάδιο που μας αρέσει η γεύση του ταραμά. Άλλοι τον θέλουν πιο ξινό, άλλοι πιο πηχτό κτλ.
  • Αν η ταραμοσαλάτα είναι πολύ αραιή, προσθέτουμε κι άλλο στραγγισμένο ψωμί.
  • Το ροζ χρώμα είναι προϊόν πρόσθετων τεχνητών χρωστικών ουσιών, οπότε ο άσπρος ταραμάς είναι ανώτερης ποιότητας.
Τραπέζι Καθαρής Δευτέρας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *